Wednesday, March 18, 2009

Eightynine - the legend continues!


As I am writing, there is a subversive lot called "Eightynine" commissioned to organised a gathering of Starians in July 2009.
You'll be seeing a lot of this logo this year!

Dulu diorang ganas - baling locker dari first floor ke tanah, bakar tilam tengah2 malam just for fun.

Their antics of duplicating the key to the school van and driving around the school field at night without ever being discovered by any warden is legendary to this day.

Life was good in 1989 and they ruled STAR for a year.

Hebat daulat diorang ni sampaikan the juniors tak berani nak stare everytime Wazir Bob punished them to squat along classroom corridors.

Siapa berani potong 'train' Form Five kat corridor dari class ke dining hall masa tea or supper? Ada satu minah matriks girl pernah cuba potong train and tergolek jatuh longkang depan almost the whole school polulation. Semua orang gelak lama2 sebab Form Five suka hati.

But now, 20 years later, if you join one of their meetings to organise the Old By Weekend '09 you will not believe that these lame-looking mid-30s were ever rowdy and able to strike fear in anyone's heart!

Almost everyone dons a slight pouch of prosperity where their six-pack muscles used to be. Their stylish hair styles are now replaced by greying hair covering a slight baldpatch. Takde dah cerita pasal 'wallop', 'jambu/jebong' or 'siapa Tamil' (okay, yg last tu masih dibincangkan setiap kali diorang jumpa).


Mana nak cari duit untuk OBW pun tak sesenang collect duit dari budak junior tiap2 house, or bawak camera takde film, amik gambar kelas tiap2 budak junior, n collect sorang 50 sen tanpa perlu rasa guilty.


Tapi they'll work it out eventually. They always do.

Kalau tak percaya betapa lainnya rupa semua orang sekarang, tengok lah photos from one of their meetings:


Angoh, Rogoul, Yayo, Poi, Kambing, Juwie, Tot in deep concentration.




Seperti biasa, semua orang tengah gelakkan Peja.


Stone dengan gaya Ultraman Taro a.k.a beruk.


Mama Juwie, Mat Chap, Kambing, Tot & Agok


Stone & aku - masih rock walau rambut dah tak panjang!!!

Eventho semua physically dah berubah, konsep gameplan for all of them remains the same :

'Kemon STAH, Takde sakit dalam padang a.k.a koyak kangkang!"

1 comment:

Bad said...

Pergh ini bukan lagi slight punya pounch bag lebih ke arah well rounded figure...patut letak gambar lama sekali baru nampak beza...well done bob