Tuesday, March 10, 2009

Yelah sangat, tu!!!


Gua dapat dari contact di MDeC; sila baca:

News from Star InTech

By Steven Patrick
Tuesday March 3, 2009


Saladin bags another award

“People are used to products from Europe and the United States but not from this part of the world. This makes Saladin unique” Mahmoud Bouneb, Executive General Manager of AL Jazeera Children’s Channel

BUKIT JALIL: The five-minute trailer for the animated series Saladin has won another international award.

The action-adventure cartoon beat more than 2,000 entries to bag a special Encouragement Award at the Digicon 6 competition in Tokyo last November.

The award is aimed at ­encouraging and nurturing state-of-the-art creativity for works-in-progress or completed animated works.

Multimedia Development Corporation (MDeC), the initiator of the made-in-Malaysia action-adventure series, announced the winning of the award last week. MDeC is caretaker of the country’s MSC Malaysia initiative.

The other awards that Saladin won, prior to Digicon 6, are the Best Technology Award at the Seoul International Cartoon and Animation Festival (2006) and the Tokyo Big Sight Award at the Tokyo International Anime Fair (2008).

Saladin was shortlisted from 2,248 entries from Japan , China , Hong Kong , Korea , Singapore , India , Taiwan , Thailand , Jordan and Malaysia at Digicon 6. The entries were judged based on creativity and originality.

Yes, we can

Datuk Badlisham Ghazali, MDeC chief executive officer, said that winning the award was an indication that the Saladin project and its talents have the technical know-how to produce animation to compete with the world’s best.

“Within the Asian region, everyone talks about spectacular animation graphics from South Korea , Japan , Thailand and the Philippines . At this Digicon 6 competition, we have proven that Malaysia has the potential to match their quality standards,” he said.

Digicon 6 is an annual event organised by Tokyo Broadcasting System Inc.

Saladin (www.saladin.tv) is currently in production stages and is scheduled to be shown on the Al Jazeera Children’s Channel by the first quarter of next year.

Production started in May 2004 and a six-minute trailer was previewed during the Multimedia Super Corridor’s 10th Anniversary celebration in April 2005.

Saladin, is a co-production project by MDeC and Al Jazeera Children’s Channel.

Mahmoud Bouneb, executive general manager of Al Jazeera Children’s Channel said: “People are used to products from Europe and the United States but not from this part of the world. This makes Saladin unique.”

According to MDeC, the budget for two seasons of Saladin is RM30mil and to date, about 30% of the amount has been spent.

Saladin is about a 12th century adventurer and statesman from the Middle East .

***********

Komen gua:

Wah, baguslah menang award lagi.Tapi....

... Dah 5 tahun production on-going, balik2 yang depa hantar masuk competition asyik la that 5-minute trailer of Saladin!!

Duit dah habis 9 million so far, tapi mana hasilnya? Brapa episodes dah siap brader?

Last year cakap this year akan disiarkan. Kalau baca article kat atas ni, tahun depan pulak katanya.

Baik la kerajaan support studio2 kecik/sederhana yang ada potential untuk buat breakthrough (what they did for Les Copaque is a good example) dari buang duit sampai RM30 mil untuk this one project yang tak siap2.

Kalau ini project buat rumah, harus dah lama TV3 buat coverage sebab apa tak siap2 lagi.

Lagi satu, abis puluh2 juta ringgit, keluar Al-Jazeera je? Kata buat untuk international market, tapi kenapa aku rasa macam show ni hanya dapat tangkap market muslim nations je?

Kenapa tak study content betul2 supaya the Western countries will be more receptive towards Saladin? Ni episode 1 lagi dah jelas nak tunjuk confrontation antara Islam & Christian. Mana maunya mat saleh support kalau diorang jadi antagonist. Depa ni pun satu celaka gak.

Ntah lah, gasak korang la. Gua pikir pun tak guna.

Lain la kalau gua dapat government grant bikin animation feature!!

4 comments:

tembakau said...

...jaga2 bob dah bersuara!!!

nak lagi best suruh abg karam suruh siasat. "beginikah dihabis 9 juta ringgit dan nak dihabiskan lagi balance 21juta lagi. malu sikt dgn budak2 yg serius buat kerja dgn masa, tenaga dan airmata yg mereka lalui. jgn jadi macam ayam jantan, kokok bedegar-degar, ekor berlumuran dgn tahi babi. karam singh valia, tivittiga"

amaa(golekkan gepala anda

pye:rudz said...

politik memang busukkk... sebusuk najis mughallazah.

Bob Danial said...

Yon,

memang sial ah diorang ni....

pye:rudz,

betul cakap lu, brader... ini semua politik anak haram semata2!
kita ni bekerja macam hamba siang malam kerana passion pada animation, last2 ntah pada mat saleh mana duit Malaya keluar! Lagi suwey, kita claim ini product Malaya!

Nen said...

mahalnya...pandainye depa mentekedarah duit...sampai 30 juta tu nak buat .....tak sayang ke duit...huish sedih sedih.....