Friday, September 19, 2008

Muka Pelbagai Era



Kah kah kah... semalam Joebeng sudah kasi aku satu site cool - kat site ni, kita boley photoshopkan photo muka sendiri dan akan dimatchkan dengan fashions mengikut tahun2 - dari 50's sampai la the 1990's.


Inilah rupa aku yang dah ditouch-upkan ikut era yang berbeza-beza:


The 1950's

Pic #1 - nampak macam ala-ala Chuck Berry la pulak!
Pic #4 - aku hensem dlm gambar ni beb - bini gua cakap nampak macam some actor filem Melayu. Sesuai jadi Jefri Zain.
But I think aku nampak lebih macam magistrate ke, doktor ke...


The 1960's

Pic #1 - macam Colonel Sanders tak?
Pic #2 - Fesyen rambut style Frankenstein.

Pic #3 - Gaya Tun Dr Ismail, atau budak terencat kat kampung Janging nama Mat Arip.
Pic #4 - ok skit, ada gaya Simon Templar -The Saint.

The 1970's
Pic #1 - Muka aku dlm pic ni mcm muka pengetua sekolah. Damn!
Pic #2 - gaya nerd yg kalau masa sekolah dulu, sure hari-hari ada potensi kena wallop!
Pic #3 - gaya ala-ala ABBA.
Pic #4 - late 70's; macam Hardy boys lak!

The 1980's
Kahkahkah... fashion 80's memang macam gampang, esp style rambut basah mcm Pic #2 tu.

The 1990's
Pic #1 - gaya salah sorang members of New Kids On The block,
Pic #2 - kahkahkah, ala-ala Brandon Frasier dalam 'The Mummy.'
Dua-dua style ni macam ntah hapa-hapa ntah!


Dan ini pulak rupa gua yang sebenarnya:

Check out this website untuk gelakkan diri sendiri:http://www.yearbookyourself.com/

2 comments:

tembakau said...

yg gambar 80's tui lu nampak cam samuel l jackson kakahkahkah-

Bob Danial said...

... and I shall strike upon thee with great vengence and furious anger...... hahahahah