Friday, November 7, 2008

Kidal = Kreatif?

Aku terperasan, dalam industri animation ni, aku dah berjumpa dengan ramai yang kidal seperti aku.

Maybe tak salah kalau cakap lebih ramai yang kidal pada yang guna tangan kanan dalam keje macam aku ni.

Adakah ini bermakna orang kidal lebih kreatif?

Tapi aku juga sedar, orang kidal ni meja kerjanya selalu bersepah.

Adakah ini maknanya kami si kidal lebih serabut?

6 comments:

siti nuraznie said...

kidal = kreatif = serabut++

Bob Danial said...

betul gak perkiraan matematik tu...

ada pulak satu article kata orang kidal lebih kreatif tapi pelupa.

tapi kat mana saya baca article tu saya lupa lak!

damngoodname said...
This comment has been removed by the author.
tembakau said...

salah satu kelebihan kidal ialah kita boleh tulis sambil makan...aku juga minat band left handed(sebelum mamat keybord ada misai tu masuk dan sebelum aku tahu diorng tiru lagu iron maiden)
tapi aku ada masalah besar bila pakai wacom-aku rasa bilaaku lukis pakai wacom aku sedang buat satu jurus kungfu yg amat mustahil...
d'uh!!!

Bob Danial said...

... dan kelebihan jadi kidal masa kat sekolah adalah bila cikgu tangkap lepas hisap rokok tapi takde bukti... bila cikgu mintak nak hidu tangan, hulurkan aje tangan kanan dan lepaslah aku dari menjadi suspek... hahahahaha!

pakusuwan said...

hehehe...hehhe nak kata kidal memang takyah...melainkan buat keje keje tak tak sepatutnya..didalam tandas serta mengorek idung....tapi fakta tu memang ada betulnyaa...byk member member aku yg berjaya n kreatif kidall....