Saturday, November 8, 2008

Muhasabah Sabtu

Satu dunia seronok pasal Barrack Obama jadi Presiden kulit hitam pertama Amerika.

Kenya yang majoritinya orang Islam, seronok sangat Obama jadi presiden US sebab asal keluarganya dari sana.

Indonesia negara paling ramai umat Islam, pun seronok sebab negro ni membesar kat sana.

Politikus Malaya pun ramai yang komen positif pasal presiden US yang baru ni.

Sampaikan lupa bahawa Amerika tetap Amerika, tak kisah hitam ke putih.

Polisinya tetap kan sama, agendanya takkan berubah.

Aku dok wonder, adakah umat Islam lain sedih macam aku mengenangkan nasib yang bakal menimpa Imam Samudra, Amrozi, dan Mukhlas (the Bali Bombers) dalam kecoh-kecoh Obama menang?

Jangan seronok sangat, Amerika tetap Amerika.

4 comments:

tembakau said...

assalamuailakum ustaz 'bob' danial...

Bob Danial said...

walaikumsalam,

ana bukan ustaz...

ana cuma conda...

anaconda!

seriously, apa ke hey nya yg kita nak seronok sgt pasal obama ni?

tembakau said...

aku pun terkial2 jugak cari sbb apa aku concern?
tapi aku comeout dgn satu-
ASAKAN MEDIA...

Bob Danial said...

... dan ketiga-tiga Bali Bombers telah ditembak bunuh Sabtu malam... semata-mata mengikut kehendak & pressure dari US. Memang haram jadah betul!