Tuesday, October 7, 2008

AIDILFITRI 2008


I think this occassion is best described through the photos taken throughout the week.

Malam raya mesti main bunga api! Patutnya aku supervise anak-anak sedara, alih2 aku yang seronok lebih. Kids don't try this at home, Uncle Bob ni pro!

Ni gambar rondang ayam nogoghi. Sejak kahwin dengan aku, Nen belajar buat & now family in-laws aku semua dah di'nogoghi'kan into liking rondang podeh ni. My all-time favourite dish.

Si Comel-Comel Nen & me sebelum semayang raya kat Masjid Sunway, tapi kat background yang nampak adalah Sunway Pyramid!

Kat kubur opah Nen di PJ. Aku dalam pose syahdu sambil tak pandang camera.

Melantak di pagi Raya. Orang lain sibuk buat apa tah, tapi aku sibuk makan macam binatang.

Dengan family sebelah Nen. Photoshoot on 1st Raya. Ini pun tak cukup korum. Malek & family tak de. Kalau tak, photo ni akan jadi lebih widescreen.

Signboard Kampung Belangkan, Rantau on the way ke kubur Mak. For years kami adik beradik gelakkan nama kampung Mak ni. Apa punya nama 'BELANGKAN'! kahkahkah!

Aku & the twins in our rock t-shirts. Taken on Raya ketiga. Check out topi koboi gua- perasaan aku masa ni maybe sama macam yang Brett Michaels Poison rasa masa photoshoot utk album 'Flesh & Blood'.

Nen, Aunty Chik, Lina & Adek bersuka ria masak kat dapur.

My family and long family friends, Mr & Mrs Hiraoka from Japan during their Raya visit.

* Footnote:

And as the custom goes, now semua orang tak hantar kad raya dah. SMS pulak is the order of the day. This year macam-macam sms aku terima. But I'd like to write down kat sini SMS yang aku hantar kat kawan & musuh tahun ni:

Hawau kau berak merate,

Kaki bengkak ulau patok;

Kalau beraya naik kete,

Jangan 'mandu kalau ngantok.

*****************

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR BATIN SEMUA

********************



1 comment:

tembakau said...

woooi!!!bila nak buat open haus-aku dah standby merocon dah ni- piiiiiittt kabooooooomss piiiiiittt masuk angin///